10 mei 2011

Fettucine met romige spinazie en geroosterde tomaten

Fettucini met romige spinazie en geroosterde tomaten

In het kader van Meatless Monday aten wij gisteren deze pasta. Eenvoudig recept, snel klaar en al zijn eenvoud lekker.

Fettucine met romige spinazie en geroosterde tomaten (2 personen)
  • 6 roma- of pruimtomaten
  • olijfolie
  • klontje boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 300 gram spinazie, gewassen
  • 250 ml groentebouillon
  • 125 ml slagroom
  • 250 gram verse groene fettucine
  • zout, versgemalen peper
  • Parmezaanse kaas, vers geraspt
Verwarm de oven voor op 200 °C.

Halveer de tomaten en snijd de helften in drie partjes. Leg de partjes in een met wat olijfolie ingevette ovenschaal, besprenkel ze met wat olijfolie en zout en peper. Zet ze 30 – 45 minuten in de oven tot ze zacht zijn.

Verhit een klontje boter in een pan met dikke bodem op matig vuur en bak en ui en de knoflook ± 5 minuten. Doe de spinazie, bouillon en slagroom erbij, laat het geheel op hoog vuur aan de kook komen en 5 minuten doorkoken.

Kook intussen de fettucine in een grote pan kokend, gezouten water al dente. Giet de pasta af en houd warm in de pan. 

Breng het spinaziemengsel op smaak met zout en versgemalen peper. Pureer het mengsel met een staafmixer (of in een foodprocessor) tot een gladde massa. Meng de spinaziesaus en de pasta door elkaar.

Schep de pasta op de borden en leg de geroosterde partjes tomaat ernaast/erop. Bestrooi met Parmezaanse kaas.

Bron: aangepast recept uit Carbonara marinara napolitana.

Geen opmerkingen: