08 januari 2007

Kip op een groentebedje met dragon en sinaasappel

Trefwoorden: makkelijk, slank, zonder fratsen. Subtiel gekruid met knoflook, dragon en een frisse smaak door het sinaasappelsap.
Wat kan ik nog meer zeggen, behalve eet smakelijk!

Kip op een groentebedje met dragon en sinaasappel


Marinade:
  • geraspte schil van 1 grote sinaasappel
  • sap van 1 grote sinaasappel
  • 1 à 2 teentjes knoflook
  • snufje zout
  • versgemalen peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel verse dragon, fijngehakt (of 1 theelepel gedroogde dragon)
Verder:
  • 500 gram worteltjes, in stukjes van 3 cm
  • 450 gram krieltjes
  • 400 gram kleine roma tomaten, gehalveerd
  • zout, versgemalen peper
  • 4 kipfilets
Maak een marinade van de geraspte sinaasappelschil, sap, knoflook, zout, peper, olijfolie en dragon. Leg de kip in de marinade (dit kan al enkele uren van tevoren).

Verwarm de oven voor op 220 ºC.

Kook de krieltjes en stukjes wortel in water met wat zout in 5 minuten halfgaar. Laat uitlekken. Meng de krieltjes en de wortel met de tomaatjes en schep het groentemengsel in een grote braadslede of ovenvaste schaal. Maal er peper over en bestrooi eventueel nog met wat zout.

Kipfilet ertussen leggen. Marinade over de groenten en kip schenken en in voorverwarmde oven in ± 30 minuten gaar laten worden.

Lekker met stokbrood of ciabatta en een groene salade.

Tip 1: in plaats van krieltjes kan je ook aardappels in blokjes snijden.
Tip 2: in plaats van kipfilet kan je ook kippebouten nemen. In ± 40 minuten gaar laten worden.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: