14 januari 2007

Bruin brood met geroosterde amandelen

De geroosterde amandelen en de honing geven een extra lekkere smaak aan dit simpele bruine brood. De geschaafde amandelen kan je het beste roosteren in een droge koekenpan. Blijf er wel bij staan en schud af en toe even om. Laat ze vervolgens afkoelen voordat je ze bij de rest van de ingrediënten in de broodbakmachine doet. Het waterpercentage voor dit brood is bijna 63% en voor de Panasonic is dat geen probleem. Voor andere bbm's (zeker een AFK) moet dit percentage waarschijnlijk wat verlaagd worden (voor een AFK ± 57%).


Bruin brood met geroosterde amandelen
  • 4 gram droge gist
  • 210 gram tarwebloem
  • 205 gram volkorenmeel
  • 20 gram geroosterde geschaafde amandelen
  • 8 gram zout
  • 25 gram zachte ongezouten roomboter
  • 2 eetlepels honing
  • 260 gram water
Panasonic SD 253:
Programma: bake basic (4.00 uur)
Grootte: L
Korst: middel
Eet smakelijk!

3 opmerkingen:

Anita zei

Bij gebrek aan tijd staat de bbm weer een keertje geprogrammeerd. Morgenochtend klaar en vers brood,ben benieuwd!

Lielau zei

In welke volgorde doe je de ingredienten voor dit brood in de broodbakmachine?
Ik gebruik graag de timer dus het staat een lange tijd voordat de machine begint.

PhiLir zei

Eerst lauw water met zout en boter, vervolgens het meel, bloem en gist. Overige producten in de aparte ruimte in het deksel, die opent tijdens het bakproces.